kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Cine: O trupa independenta din North Wales, alcatuita din trei muzicieni. Grupul s-a alcatuit numai de doia ani, dar chitaristul-vocalist Ritzy Bryan, 26, si basistul Rhydian Dafydd, 29, lucreaza impreuna de mult timp. "Rhydian si cu mine, chiar daca am crescut impreuna, nu am avut ocazia sa scriem muzica impreuna cand eram in scoala," spune Bryan. "Ne-am reintalnit acum cativa ani si am incepput ceea ce acum este Joy Formidable."
Sunetul muzicii: Piese rock puternice din ultimele decenii. Desi Bryan sppune ca grupul lor se inspira dintr-o mare varietate de muzici, piesele de pe albumul lor de debut The Big Roar readuc in memorie acea perioada de la jumatatea anilor 90 cand erau in mare voga grupurile cu femei soliste, ca si Hole, PJ Harvey, Veruca Salt si Elastica.
Au invatat de la cei mari: Bryan spune ca ea a fost inspirata de compozitori ca Elvis Costello, Van Morrison, Bruce Springsteen si Bob Dylan. “Este destul de departe de muzica pe care o facem noi, dar in acelasi timp compunerea muzicii este un pas majjor pentru noi, si melodic si din punct de vedere al versurilor.” Ea mai spune ca cea mai mare influenta a avut-o Bruce Springsteen. “In ce priveste experienta live, nu exista mentor mai potrivit ca Bruce Springsteen. Va spun, daaca la 40 sau 50 de ani voi avea cateva concerte de cate trei ore, voi fi o fata fericita.”



www.rollingstone.com