kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email

Green Day este o formatie rock americana, formata in anul 1987. Formatia este formata din 3 membri, acestia fiind: Billie Joe Armstrong (chitara, voce), Mike Dirnt (acompaniament vocal, bas), si Tre Cool (tobe).
Green Day este deseori pronuntat gresit si anume Greenday. Green Day a facut parte originar din proiectul clubului de pe Strada 924 Gilman situat in Berkeley, California. Primele materiale ale formatiei lansate vreodatt au fost creeate pentru o casa de discuri independenta numita Lookout! Records care le-a adus primii fani, unii din ei simtindu-se instrainati cand formatia semnase un contract cu o cunoscuta casa de discuri. Albumul de debut al formatiei, numit Dookie, a devenit un succes de cast in anul 1994 cand s-au vandut 10 milioane de discuri in Statele Unite. Datoritt acestui fapt, formatia Green Day a ajuns cunoscuta alaturi de alte formatii de genul punk din California precum The Offspring si Rancid, reluand interesul in promovarea genului muzical punk rock in Statele Unite.

 

Greenday
Greenday

Albumele Insomniac, Nirmond si Warning nu au avut succesul albumului Dookie, dar totusi s-au bucurat de un succes, acestea lutnd doua discuri de platina si respectiv de aur. In anul 2004, formatia a lansat albumul American Idiot care a readus formatia in atentia generatiei tinere, reusind sa inregistreze un numar de 5 milioane de discuri vandute in Statele Unite.

Albumele formatiei Green Day s-au vandut in peste 65 de milioane de discuri in intreaga lume, din care 22 de milioane numai in Statele Unite. De asemenea formatia a primit trei Premii Grammy, premiul de Cel Mai Bun Album pentru albumul Dookie, Cel Mai Bun Album Rock pentru albumul American Idiot, si premiul Piesa Anului pentru piesa "Boulevard of Broken Dreams"

http://ro.wikipedia.org/