kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Piesele de debut ale Stone Temple Pilots, cantate cu Robby Krieger de la Doors
Stone Temple Pilots nu sunt o formatie despre care te-ai astepta sa supravietuasca timp de doua decenii. Chiar si fara multele lor dependente si conflicte continui, au facut alte formatii sa dispara mult mai repede, dar cand STP au aparut pe scena Austin Music Hall joi pentru un spectacol special la South By Southwest – au realizat o performanta demna de niste rockeri adevarati care isi cunosc meseria.
Solistul Scott Weiland a stralucit pe scena intr-o vesta stramta si cravata, rezonand cu acordurile explozivului “Vaseline,” in timp ce chitaristul Dean DeLeo a realizat explozii de zgomot si melodie. Basistul Robert DeLeo tropaia mandru pe scena intr-un costum negru de piele cu pantofi albi, iar bateristul Eric Kretz a scos acorduri rasunatoare din instrumentul sau. Sala, cu o capacitate de 4,400 de locuri a fost plina pana la refuz, iar timp de 75 de minute de hituri si piese noi, au reusit sa realizeze o atmosfera incinsa de club.
Au plonjat in hiturile celor de la STP cu melodiosul “Wicked Garden”, si cu resemnata linie melodica de la “Creep” intrand si in piesele mai recente ca “Big Empty”. Stone Temple Pilots au facut furori in epoca grunge cu cantece care au ramas inscrise in playlistul oricarui radio care se respecta, dar tonusul lor la o aparitie pe scena dupa ce au vegetat mai bine de 5 ani, i-au salvat de la a fi doar niste indragiti oldies.
Cantece din noul album au fost prezentate publicului, si si-au gasit usor loc intre hiturile trupei. “Sunt foarte noi aceste piese,” a declarat Weiland, “dar le veti percepe ca si cum le ascultati deja de ceva ani.”Acest nou album programat sa iasa pe piata in 25 mai, va fi prima lor aparitie din 2001 si va include si celebra “Between the Lines,” care in Austin a sunat ca un Rolling Stones la viteza mare, cu accente flamboiante din Ziggy Stardust, asa cum isi amintea Weiland despre erioada de inceput a relatiei cu sotia de care in prezent este despartit: “Imi place cand vorbim despre dragoste, chiar si in perioada cand luam droguri.”
“Huckleberry Crumble” si “Hickory Dichotomy” au imbinat acorduri de chitara ale anilor 70 cu blues profund , cantate de un Weiland care acoperea in intregime centrul scenei. Si-a aruncat vesta imbibata de sudoare in multime, iar cand a inceput sa cante “Plush,” unul dintre celebrele lor hituri, a tinut microfonul catre public, care i-a cantat aproape o strofa intreaga.
Pentru momentul de bis celor de la STP li s-a alaturat chitaristul de la Doors, Robby Krieger, prezentat de Weiland ca “cel care a facut parte din cel mai celebru grup de rock & roll din istorie,” inainte de a plonja in acordurile puternice ale “Roadhouse Blues,” si lasand loc pentru un minunat duel intre DeLeo si Krieger. Seara s-a incheiat cu “Trippin’ On a Hole in a Paper Heart,” o alta poveste cu droguri din 1996.
In timpul spectacolului Weiland le-a spus fanilor, “Este petrecerea voastra nu a noastra”, dar dupa lunga perioada petrecuta impreuna, membri trupei au reusit sa faca in sfarsit sa se simta bine si sa se bucure unii de altii.