kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Dylan, Mellencamp si Baez aduc cantecele despre drepturile civile la Casa Alba
Bob Dylan, Joan Baez, John Mellencamp, Smokey Robinson, Jennifer Hudson, Will.i.am si multi alti artisti au urcat pe scena saptamana trecuta in Washington, DC, pentru luna istoriei negrilor, intitulata “In Concert la Casa Alba: O Celebrare a Muzicii din Miscarea pentru drepturile Civile”. Concertul a fost programat initial pentru 10 februarie, dar amenintarea meteorologica de furtuni puternice i-a determinat sa filmeze cu o zi mai devreme.

Presedintele Barack Obama a deschis concertul prin descrierea rolului pivotal pe care l-a avut muzica in miscarea pentru drepturile civile, citandu-l pe congresmanul John Lewis care a spus “In cele mai negre momente, muzica ne hraneste spiritul si ne da speranta.” Bob Dylan, in deschiderea momentului sau solistic la Casa Alba a cantat o varianta modificata a celebrei “The Times They Are A-Changin’ ”.

Cu toate ca si partenera lui Dylan in proteste si colega de revista la Rolling Thunder Revue cantareata Joan Baez era pe lista, cei doi nu au cantat impreuna. Baez a ales sa cante imnul miscarii de protest “We Shall Overcome.” Cu Stevie Wonder sezand in primul rand al audientei, Will.i.am a cantat piesa acestuia “Master Blaster (Jammin’).” Wonder a zguduit cu muzica luiCasa Alba anul trecut, iar presedintele Obama a declarat ca Wonder este “eroul sau musical.” Jennifer Hudson si Smokey Robinson au facut echipa pentru piesa “People Get Ready,” una dintre piesele de pe lista Rolling Stone 500 Greatest Songs of All Time.

John Mellencamp a vorbit despre cum era sa cresti in perioada aceea de lupta pentru castigarea drepturilor civile, inainte sa se lanseze in interpretarea piesei folk “Keep Your Eyes on the Prize.”

http://www.rollingstone.com