kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Iggy Pop aduce Punk Carnage la Carnegie Hall la un concert in beneficiul Tibetului 
La nici 30 de secunde dupa ce a inceput sa cante “The Passenger” vineri seara la Carnegie Hall in New York, Iggy Pop a strigat “Aw, la naiba cu tricoul asta,” si si-a smuls de pe el tricoul negru pe care il purta, si sl-a aruncat lui Patti Smith, care l-a prins bucuroasa si a inceput s atopaie de parca ar fi prins buchetul miresei.

A fost un moment rar chiar si pentru concertul in beneficiul Casei Tibetului, concert care se organizeaza anual destinat colectarii de fonduri pentru conservarea culturii tarii respective. Concertul, aflat la a 20-a editie a adus pe scena de-a lungul timpului vedete ca Moby si David Bowie care au cantat “Heroes” in 2003 si Ray Davies cu Debbie Harry schimband versurile de la “Lola” in 2007. Anul acesta a marcat a 60-a comemorare a invaziei chineze in Tibat in 1950, iar spectacolul a inceput cu cativa calugari tibetari intonand cantece religioase in fata unei reprezentari a Palatului Potala.

Decorurile au fost minimale, multi artisti au cantat la aceleasi tobe si au folosit aceleasi amplificatoare, iar trupa Patti Smith a jucat rolul de formatia casei. La inceputul serii, compozitorul Phillip Glass l-a introdus pe cantaretul irlandez Pierce Turner, care s-a asezat la pian si a cantat “Yogi with a Broken Heart.” Regina Spektor a cantat un set apocaliptic in care a inclus si cutremuratoarea “Laughing,” cu acorduri sinistre.
Gogol Bordello a continuat spectacolul cu un set acustic de punk est European, si iarasi a urcat Smith pe scena, costumata in tiganca si a cantat “Love Train,” si a incitat sala sa cante alaturi de ea, incheind cu epicul “Gloria,” in timp ce publicul s-a alaturat corului. Ulterior a multumit tututror veteranilor acestei cauze si l-a introdus pe Pop ca pe “Unul dintre veteranii nostri sacri, care in curand va intra in Rock and Roll Hall of Fame.”

Setul de trei cantece ale lui Pop va intra cu siguranta in istoria Carnegie Hall. In timp ce canta “I Wanna Be Your Dog,” a distrus complet scena, tropaind in blugii negri extrem de stransi iar apoi s-a aruncat in multime (nu l-a prins nimeni). Dupa ce piesa s-a transformat in haos si-a zdrobit suportul de microfon in celebra podea, incercand sa lase o urma, dar pana la urma a renuntat si l-a zvarlit in pianul cel mare de pe scena.
La petrecerea de dupa, Spektor a admis ca “Nu m-am gandit niciodata ca voi ajjunge sa cant aici. M-am obisnuit sa stau in scaunele de la loja, si numai faptul de a fi acolo, pe scena, e coplesitor.” Chitaristul lui Smith, Lenny Kaye, inca stralucind dupa seara speciala “Am cantat ‘I Wanna be Your Dog’ with Iggy!” a spus el. “Am asteptat 40 de ani sa cant asta!”

http://www.rollingstone.com