kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email

Eric Clapton anunta numele de la Festivalul de chitara 2010 Crossroads: Jeff Beck, B.B. King, John Mayer, More

“Fac acest lucru pentru ca doresc sa ii aud cantand,” a declarat Eric Clapton intr-un interviu exclusiv in care a anuntat festivalul Crossroads Guitar aflat la a treia editie. Data festivalului este 26 iunie si va avea loc in Toyota Park in Chicago; iar biletele vor fi puse in vanzare din 20 februarie. Ca si in anii anteriori, incasarile vor fi donate centrului de tratare a dependentelor, fondat de Clapton pe insula Antigua din Caraibe. “este un lucru egoist,” admite el cu incantare. “ma pot duce intr-un singur loc sa-i ascult pe muzicienii mei favoriti, si ttotul intr-o singura zi.”
Look back at Crossroads 2007 in photos: Clapton, Buddy Guy, John Mayer and more.

Aproape 30 din favoritii acestuia au confirmat participarea la aceasta editie a festivalului, in care va canta si Eric Clapton cu propria formatie, dar si impreuna cu unii dintre invitatii sai. Veterani de la primele doua editii si care au declarat ca vor participa si acum sunt Jeff Beck, Robert Cray, B.B. King, marele Rick Nelson si Elvis Presley partenerul lui Elvis, James Burton, Jimmie Vaughan, Sheryl Crow, Los Lobos, ZZ Top, Steve Winwood, fenomenul de otel al gospelului Robert Randolph si unul dintre eroii personali ai lui clapton, marele chitarist Sonny Landreth. “Este un geniu pentru mine-muzica lui este perfecta,” Clapton spune despre Landreth. “cand trimtem invitatiile el este primul care imi vine in minte, si el intotdeauna suna imediat inapoi si imi spune: ‘Conteaza pe mine, ce trebuie sa facem? Deschid eu festivalul.’ Nu avem nici o problema cu tipul accesta.”

Printre artistii care isi fac debutul la Crossroads anul acesta sunt Allman Brothers Band, British chitaristul folk Bert Jansch, Keb’ Mo’ si legenda braziliana a bossei-nova Joao Gilberto. “Vreau sa mai deschid putin lista de participare,” Clapton spune despre artistii care au anuntat ca vor participa, “asa ca nu este atat despre virtuozitate, cat despre radacini.” Clapton este foarte incantat de participarea lui Gilberto, care rareori da concerte in strainatate si traieste destul de retras, „totul a fost o scuza ca sa il scoatem din Brazilia,” marturiseste Clapton razand in hohote. Dar, spune el, “un festival de chitara nu este neaparat doar heavy metal sau numai rock. Probabil multi vor fi surprinsi de faptul ca cineva ca mine poate sa se bucure de muzica lui Gilberto.”

Clapton spune ca succesul si lejeritatea cu care a fost organizat festivaluyl din 2007, tot un eveniment de o zi, in aceeasi locatie Toyota Park, l-a incurajat sa mai organizeze festivaluyl si in anii urmatori Concertul din 2004 a fost, prin contrast, un maraton de doua zile, tinut la enormul Cotton Bowl din Dallas. “I-am convins pe oamenii de afaceri ca asta este ultima data,” spune Clapton zambind. “pentru ca ei sunt cei care au de-a face cu toate dedesubturile – agentii, manageri, companii de inregistrari, le-am spus, vom face trei. Imi place numarul trei.”

Intrebat despre efectul pe care crede ca festivalul lui de chitara l-a avut asupra marelui public, Clapton a raspuns cu modestie “Nu am idee.”, dar chitaristul accepta faptul ca ffestivalul nu este unul oarecare, un festival tipic, deaorece vine din “inima unui muzician, nu este o afacere, si gasesti incantare si delicii in el. Oamenii realizeaza ca intr-adevar ne place ceea ce facem. Si mai mult, se pare ca devine din ce in ce mai bun, cu trecerea timpului. Asta e scopul.”, declara Clapton.


www.rollingstone.com