kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Un hibrid intesat cu anxietate, intre Van Morrison, The Band si REM, Counting Crows a devenit in 1994, peste noapte, o trupa de senzatie. Cu doar un an mai devreme, trupa era un grup de muzicieni necunoscuti care suplinea trupa absenta Van Morrison la ceremonia Rock&Roll Hall of Famel; acestia au fost introdusi de entuziastul Robbie Robertson. La inceputul lui 1993 trupa a inregistrat albumul sau de debut "August and Everything After" impreuna cu T-Bone Burnett. Lansat in toamna respectivului an, materialul discografic a fost intunecat si sumbru, antrenat de versurile posace si vocea expresiva a lui Adam Duritz. Singura piesa mai animata, Mr.Jones, a devenit biletul acestora catre celebritate, Counting Crows bucurandu-se de un succes considerabil de-a lungul anilor 90 si nu numai.

Unicitatea trupei a constat in abilitatea de a echilibra versurile de tortura ale lui Duritz cu sunetul sfarsitului anilor 60 si inceputul anilor 70; aceasta capacitate i-a adus in randul putinelor formatii de alternativ care i-au atras pe ascultatorii care credeau ca rock&roll-ul a murit in 1972. A urmat albumul "Recovering the Satellites" in 1996, piesa "A Long December" ajungand pe primele 10 pozitii atat in Modern Rock cat si in Top 40.

Formatia a lansat un dublu disc "Across the Wire: Live in New York" in 1998, iar in anul urmator a avut loc lansarea celui de-al 3-lea album de studio, This Desert Life. In mijlocul sesiunii de inregistrari si al colaborarii cu Ryan Adams pentru cel de-al 2-lea album al sau, Gold, Duritz s-a alaturat trupei. Rezultatul acestor inregistrari a fost al 4-lea album de studio, Hard Candy, produs de Steve Lillywhite.

In anul urmator a fost lansat un best-of intitulat "Films About Ghosts", iar in 2004 a reamintit fanilor prin piesa "Accidentally in Love" de abilitatea lor de a compune un hit, piesa aparand pe coloana sonora a filmului Shrek 2. Doi ani mai tarziu este pus la dispozitia publicului materialul "New Amsterdam: Live at Heineken Music Hall", inregistrat intr-un show din 6 februarie 2003. "Saturday Nights and Sunday Mornings" a aparut in 2008.


Editor: Răzvan Bercea