kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email

Trupa originara din Los Angeles, Buckcherry a luat fiinta la mijlocul anului 1995 cand solistul Joshua Todd si chitaristul Keith Nelson s-au cunoscut prin intermediul artistului lor de tatuaje. Dupa inregistrarea catorva demo-uri, cei doi l-au recrutat pe bassistul Jonathan "J.B." Brightman si bateristul Devon Glenn si au inceput reprezentatiile live, castigand in scurt timp aprecieri pe plan local pentru muzica lor impregnata cu un aer trufas si influente grunge. In urma cooptarii celui de-al doilea chitarist, Yogi, Buckcherry a semnat cu DreamWorks Records si au lansat LP-ul de debut in 1999. Singleuri ca "Check Your Head" si "For The Movie" au fost hituri rock, permitand formatiei sa creasca in vara anului 2000.

In anul urmator, Buckcherry a lansat cel de-al doilea album, Time Bomb. Desi nu a fost un eveniment prea remarcat de criticii muzicali, AC/DC i-a invitat in deschidere intr-o serie de showuri, audienta lor crescand proportional. In iulie 2002 membrul fondator Joshua Todd a parasit trupa in mod neasteptat, iar Buckcherry a luat o pauza de cativa ani pentru a se reface. In cele din urma acestia au revenit in 2005 cu membrii initiali Todd si Nelson precum si nou-venitii Xavier Muriel la tobe, bassistul Jimmy Ashhurst si chitaristul Stevie D. In formula refacuta, acestia au intrat in studio spre sfarsitul anului pentru a inregistra "15", album lansat la inceputul lui 2006; materialul discografic a adus formatiei primul single pop in Top Ten - "Sorry".

"15" a castigat discul de platina datorita melanjului de stiluri pe care il continea si Buckcherry a revenit in scurt timp cu cel de-al 4-lea album in 2008, Black Butterfly. Albumul de concert "Live & Loud 2009" a fost lansat in anul urmator, in timp ce trupa se pregatea sa plece in turneu impreuna cu Kiss. In 2010 formatia a lansat al 5-lea album, All Night Long.


Editor: Răzvan Bercea