kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
The Mono Jacks, din Bucuresti, Romania, pot fi asemanati cu o grindina din 4 fragmente al carui sound visceral, marcat de stilul indie aminteste de Interpol, Editors si White Lies.

Inca de la primul concert, la sfarsitul lui 2008, trupa a daramat asteptarile si a devenit in scurt timp cel mai bun debut romanesc.

Fondata de Doru Trascau(chitara,voce), trupa este formata din Dorian Cazacu(tobe), Florin Vasile(chitara,backing-vocals) si Alex Voicu(bass). Desi sun trecuti de 30 de ani,The Mono Jacks -Doru Trascau si Dorian Cazacu- sunt muzicieni veterani care au activat impreuna in alte trupe romanesti de cand aveau 18, respectiv 20 de ani.

Ritmurile lor post-rock seducatoare, incendiare care poarta urme vizibile ale rockului alternativ din anii "90 si atractia pe care o exercita trupa pe scena, explica unele dintre cele mai bune concerte pe scena muzicala din Bucuresti si pozitiile inalte in topurile de alternativ cu single-ul de debut "Maria", in vara lui 2010.


Editorialul independent romanesc DOR i-a invitat recent sa contribuie cu muzica lor la documentarul "Making Off DOR #2 Cover".

In timp ce interesul pentru aceasta formatie este in crestere in randul ascultatorilor din tara si cei din trupa s-au izolat in studioul lor pentru cateva luni in 2010, The Mono Jacks sunt pregatiti sa lanseze albumu-ul de debut "Now in stereo" in aceasta toamna pe 13 noiembrie.



The Mono Jacks revine pe scena muzicală, după o pauză de 1 an jumate. In timpul ăsta am legat noi prietenii si am tocit mocheta in trei sali de repetitii. Responsabili de toate astea suntem: Doru Trăscău (voce, chitară), Alex "Grim" Tomescu (bass), Dragoș Strat (chitară), Mihai Popescu (tobe).

"Cele mai bune cantece sunt cele scrise din ce am trait, din ce-am simtit; și la bucurie și la nervi. Poti sa le spui amintiri, sau emotii, sau obsesii personale, pentru noi cutia asta in care le-am pastrat a tot crescut in timp, ca o colectie.
Fiecare din noi a tot adunat franturi si inceputuri de piese iar cand ne-am unit in formula noua si colectiile noastre s-au unit. Cu mesaje trimise si mai ales netrimise, drumuri grele, zboruri de unul singur, aeroporturi goale sau pline, nunti de neuitat, altele la care doar s-a visat. Punem pe tava tot." - Doru Trăscău

Și pentru că orice început de drum trebuie marcat cum se cuvine, lansăm noul nostru single.
‘Tablou’ este o poveste despre iubire și șanse ratate, inspirată dintr-o întâmplare adevărată.


www.myspace.com/themonojacks

www.facebook.com/themonojacks