kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
ZZ Top este o trupa americana de blues rock, formata in 1969 in Houston, Texas. Membrii sai sunt Billy Gibbons (voce, chitara si clape), Joseph Dusty Hill (voce, chitara bas, si clape), si Frank Beard (tobe si percutie). ZZ Top s-a clasat pe locul 44 pe VH1 "100 cei mai mari artisti de Hard Rock." Trio-ul este una dintre putinele trupe rock din acea epoca compus inca din membrii sai originali si pâna in septembrie 2006 a avut acelasi director, Bill Ham.

ZZ Top a fost inaugurat de Keith Richards de la Rolling Stones in Rock and Roll Hall of Fame in timpul ceremoniei anuale din 15 martie 2004. Cub Koda a scris: "Ca muzicieni autentici, au doar cativa colegi de acelasi rang; Gibbons este unul dintre cei mai buni chitaristi de blues ai Americii care creeaza in idiomul hard rock ... in timp ce Hill si Beard isi ofera sprijinul final pentru sectiunea de ritm."

ZZ Top este aproape intotdeauna prezentat ca purtand ochelari de soare (un memento la piesa lor din 1979 "Cheap Sunglasses"), Gibbons si Hill purtand haine negre similare ( in general costume de motociclisti ) si palarii de cowboy negre sau sepci de baseball. Gibbons de obicei poarta cizme negre de motociclist si lanturi din capace de bere la gat. Desi Gibbons si Hill poarta barbi mari pe piept, bateristul Beard arata doar o mustata tunsa scurt.

In 1984, se spune ca Gillette Company le-a oferit lui Gibbons si Hill 1 milion de dolari fiecaruia ca sa-si rada barba pentru o reclama de televiziune. Se pare ca acestia au refuzat, spunand "Suntem prea urati fara ele."




http://en.wikipedia.org