kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
YES s-a format in 1968, cu Jon Anderson (voce), Chris Squire (bas, voce), Peter Banks (chitara, voce), Tony Kaye (clape), si Bill Bruford (tobe). Foarte cunoscuti si cu influente progresive in 1970, au fost extrem de influenti in tineretea lor, si in special notabili pentru creatiile de pe"Relayer". 

In timpul anilor 1970, YES au promovat utilizarea de sintetizatoare si efecte sonore in muzica moderna. Motivati de viziunea artistica lui Jon, ei au produs capodopere atemporale in rock-ul simfonic cu piese ca "RounYes bout", "Close To the Edge," si "Awaken". In anii 1980, YES au creat noi tehnologii digitale de prellucrare a sunetului, punand in vanzare milioane de inregistrari si influentand o generatie de muzicieni cu piese clasice ca "Owner Of A Lonely Heart" si "Rhythm of Love". Intrand in noul mileniu, trupa continua sa isi extinda granitele, prin utilizarea celor mai recente tehnici de inregistrare pe hard-disk si, mai recent, lucrul cu o orchestra completa pentru a crea muzica lor care sfideaza genul.

YES a castigat popularitate larga, cu marca lor de misticism si compozitii la scara mare. "Fragile" si "Close to the Edge" sunt considerate cele mai bune lucrari lor ca piese simfonice, complexe, cerebrale, si spirituale. Aceste albume recomanda formatia pentru armoniile lor frumoase si puternice, ocazional cantand stil greu. De asemenea, "Fragile" contine popularele hituri "RounYes bout". Aceasta a fost urmat de controversatul "Tales from Topographic Oceans" LP, care a fost un dublu album alcatuit din doar patru suite de cate 20 de minute, centrate pe concepte religioase. De asemenea, "Relayer" a fost cel mai experimental, grandios si simfonic album al lor.
Ei s-au despartit, pana cand a aparut noua bijuterie "Going For The One", iar incredibilul "Awaken" a fost lansat in 1977. In ultimii ani, YES trece prin mai multe transformari. Au fost alte albume YES foarte bune dupa "Going For The One" ("Drama", "Keys To Ascension" si surprinzatorul "The Ladder") dar acesta este ultimul lor album mare.