kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Uriah Heep sunt o formatie de rock progresiv britanica si a fost supranumita "una dintre cele mai populare trupe ale anilor 70."
Formatia a scos cateva albume care au avut succes comercial in anii 70, de exemplu Uriah Heep Live (1973), dar audienta lor a inceput sa scada prin anii 80, pana la punctul in care au devenit doar o formatie de cult in US si in UK. Uriah Heep au in continuare multi fani in Germania, Olanda, Scandinavia, in Balcani, Japonia si Rusia, unde inca mai dau concerte cu stadioane pline.
Uriah Heep au fost prima formatie vestica invitata sa sustina concerte pe vremea lui Gorbaciov, in Rusia glasnostului. Pana in prezent au vandut peste 30 de milioane de albunme in intreaga lume.

Albumul lor de debut, Very 'eavy... Very 'umble (care in USA a aparut cu numele formatiei), introduce un sunet de orga si chitara aparte, cu dinamica vocala si aparitiile teatrale ale lui David Byron, cu toate ca pe alocuri se regasesc si sunete de jazz. Titlul albumului este un citat din romanul lui Dickens, David Copperfield in care apare personajul Uriah Heep ("very 'umble") dupa care si-au luat si numele. Al doilea lor album, Salisbury, s-a incadrat mai mult in genul rock progresiv, cu piesa de titlu de 16 minute, cantata de o orchestra de 24 de instrumente. Al treilea album, "Look at Yourself", scos la sfarsitul anului 1971, a inclus single-ul "July Morning". 

Urmand inlocuirii solistului David Byron (cu John Lawton – din fosta Lucifer's Friend si The Les Humphries Singers), Uriah Heep s-a reorientat spre un sunet mai tipic rockului perioadei respective. In 1977 au urcat pe locul 40 in clasamentul australian al albumelor cu "Free Me" care in Noua Zeelanda a urcat pana pe locul 1. Inlocuirea lui Lawton cu vocalistul John Sloman pentru albumul din 1980 Conquest nu a fost prea bine primita de public, iar plecarea lui Ken Hensley in septembrie acelasi an, a lasat trupa aproape in prag de colaps. A cazut in sarcina chitaristului Mick Box sa reorganizeze trupa, impreuna cu solistul Pete Goalby de la Trapeze Fame. Doua noi albume in 1980 Abominog si Head First, i-au mai ajutat sa creasca audienta in ranmdul fanilor de heavy metal.

David Byron a murit in 1985 de o boala a ficatului combinata cu un atac de epilepsie, dar Uriah Heep continua sa faca turnee si sa scoata albume de studio si chiar inregsitrario live. Alcatuirea formatiei a ramas neschimbata din 1986 pana la inceputul anului 2007, cu veteranul Mick Box la conducere, Trevor Bolder chitara bas, Lee Kerslake la tobe, solistul Bernie Shaw si Phil Lanzon la clape. Principalele lor turnee sunt in Germania, Olanda, Scandinavia, Japonia si Rusia, desi au mai avut concerte si in Marea Britanie. De-a lungul catorva ani au oferit in Londra un spectacol cu The Magician's Birthday Party (numit dupa unul dintre cele mai de succes albume ale lor).

La inceputul lui 2007, Lee Kerslake a fost nevoit sa renunte la trupa, din cauza starii de sanatate, iar in martie acelasi an trupa l-a cooptat pe Russell Gilbrook la tobe si au inceput inregistrarile pentru un nou album Wake the Sleeper. 
Pe 16 octombrie 2009 Uriah Heep au oferit un concert live in Erevan, Armenia.



http://en.wikipedia.org