kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
In 1965, Steve Miller si Barry Goldberg, clape, au alcatuit Goldberg-Miller Blues Band impreuna cu basistul Shawn Yoder, chitaristul Craymore Stevens, si bateristul Lance Haas, dupa ce acesta s-a mutat la Chicago ca sa cante blues. Trupa a semnat cu Epic Records dupa ce a cantat in mai multe cluburi din Chicago si au mai aparut la Hullabaloo impreuna cu Four Tops si Supremes. Impreuna cu Miller, singurul album al formatiei a fost albumul Blowing My Mind in 1966.

Miller a parasit grupul pentru a pleca la San Francisco unde inflorea scena psihedelica si unde a creat trupa Steve Miller Blues Band care in momentul in care a semnat cu Capitol Records in 1967, a devenit Steve Miller Band. Formatia, alcatuita din Miller, chitaristul James Cooke, basistul Lonnie Turner, si bateristul Tim Davis (care l-a inlocuit pe Lance Haas), au cantat impreuna cu Chuck Berry la un spectacol la Fillmore West si care a fost ulterior scos pe piata ca album. Chitaristul Boz Scaggs s-a alaturat trupei la scurt timp dupa ce au cantat la Monterey Pop Festival in iunie.
In mai 1968 in Marea Britanie, au inregistrat albumul lor de debut Children Of The Future, care nu a avut succes si nu a intrat in Top 100dar a avut cateva piese reusite "Baby's Calling Me Home" si blues-ul funky "Steppin' Stone". In incheierea albumului este o versiune mai lenta a piesei "Key To The Highway". Al doilea album al trupei, Sailor a aparut in octombrie si a urcat in top pana pe locul 24, piese de referinta fiind 'Livin' In The USA', 'Lucky Man', si Boz Scaggs 'Overdrive' precum si 'Dime-A-Dance Romance'.

Audienta lui Miller a luat proportii cu fiecare album nou Brave New World (#22, 1969), cu marele hit "Space Cowboy" si piesa "My Dark Hour" care a fost scrisa si cantata impreuna cu Paul McCourtney (alias Paul Ramon) la chitara bas, Your Saving Grace (#38, 1969), Number 5 (#23, 1970).

In 1971, Miller a suferit un accident de masina in care si-a fracturat gatul si Capitol Records au scos albumul Rock Love, care cuprinde cateva inregistrari live (incluzand o piesa de 11 minute care a adat titlul albumului) precum si material de studio, si este unul dintre cele doua albume ale trupei care nu a aparut pe CD, celalalt fiind Recall the Beginning... A Journey From Eden. Pe acest album apare piesa "Fandango", ale carei versuri sunt o invitatie pentru bateristul Kim Kopko de la The Black and Blues, sa se alature trupei. In 1972 a fost scos albumul compilatie Anthology pe care au inclus 16 piese din albumele precedente.

The Joker (#2, 1973) a demonstrat un nou stil al formatiei, iar piesa de titlu a devenit un succes, atingand peste un milion de vanzari.

Trei ani mai tarziu Steve Miller Band a mai scos un album Fly Like An Eagle, care a urcat pe locul 3 in topuri si a scos trei single-uri de succes: "Take The Money and Run" (#11), "Fly Like an Eagle" (#2) si al doilea lor succes de Number One, "Rock 'N Me".
Book Of Dreams (#2, 1977) a mai scos trei mari succese: "Jet Airliner" (#8), "Jungle Love" (#23), si "Swingtown" (#17). Albumul din 1982 Abracadabra i-a oferit lui Steve Miller al treilea Number One hit de succes, cu piesa de titlu.

Albumul din 1978, The Steve Miller Band's Greatest Hits 1974-1978 a vandut peste 13 milioane de exemplare iar trupa continua sa tina concerte cu casa inchisa. Nu au mai scos albume noi din 1993 ultimul fiind Wide River. Norton Buffalo, membru de lunga durata al trupei a murit de cancer la plamani in 2009.



http://en.wikipedia.org