kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Pink Floyd au fost o formatie rock britanica care si-a castigat recunoasterea prin muzica psihedelica de la sfarsitul anilor 1960 si au evoluat in anii 1970 la rock progresiv. Muzica celor de la Pink Floyd este marcata de versuri filosofice, experimentari sonice, coperti inovative de albume si spectacole elaborate. Una dintre trupele rock cele mai apreciate in lumea intreag, Pink Floyd au vandut peste 200 de milioane de discuri in lumea intreaga, incluzand 74.5 milioane in USA.

Pink Floyd s-au alcatuit in 1965, si initial formatia a constat in studentii Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright, Syd Barrett, sio pentru o scurta perioada, Bob Klose. Formatia a fost prezenta in mod constant pe scena muzicii underground din Londra, iar sub conducerea lui Barrett au lansat doua single-uri de succes, "Arnold Layne" si "See Emily Play", si un album care a avut succes foarte mare la public „The Piper at the Gates of Dawn”.
In 1968, chitaristul si cantaretul David Gilmour s-a alaturat trupei iar Barrett a fost concediat datorita unui comportament tot mai necontrolat. Dupa plecarea lui Barrett, basistul si vocalistul Roger Waters devine autorul versurilor si figura dominanta a trupei, care ulterior a cunoscut recunoastere si apreciere mondiala cu albumele The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals, si opera rock The Wall.

Wright a parasit trupa in 1979, si Waters in 1985, dar Gilmour si Mason (impreuna cu Wright) au continuat sa inregistreze si sa faca turnee sub denumirea Pink Floyd. Waters a recurs la procese legale pentru a ii impiedica sa foloseasca denumirea, declarand ca Pink Floyd si-a trait viata, dar ulterior partile au ajuns la un acord care le permitea acestora sa foloseasca numele trupei. Acestia au avut din nou succese reputabile cu A Momentary Lapse of Reason (1987) si The Division Bell (1994), iar Waters a continuat ca musician solo, lansand trei albume de studio. Cu toate ca in ultimii ani relatiile dintre Waters si ceilalti membri ai grupului au fost relativ incordate, trupa in 2005 a realcatuit formatia pentru un ultim spectacol impreuna la Live 8.



................................

1969...

March
button.gif (123 bytes) Pink Floyd released Ummagumma.