kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Nirvana a fost o formatie de rock americana infiintata de solistul si chitaristul Kurt Cobain si basistul Krist Novoselic in Aberdeen, Washington in 1987. Nirvana a trecut printr-o succesiune de bateristi, dintre care cel mai de durata a fost Dave Grohl, care s-a alaturat trupei in 1990.

Trupa s-a impus pe scena muzicii din Seattlem lansand primul lor album Bleach cu casa independenta de discuri Sub Pop in 1989. Dupa ce au semnat contractul cu DGC Records, Nirvana au intampinat un succes neastepptat cu "Smells Like Teen Spirit", hitul de pe al doilea album, Nevermind (1991). In continuare, Nirvana au devenit din ce in e mai cunoscuti, fiind cei care au lansat curentul grunge, o alternativa rock. Pe masura ce castigau faima din ce in ce mai mare, solistul trupei Kurt Cobain a inceput sa fie recunoscut ca "purtatorul de cuvant al unei generatii,"iar Nirvana a inceput sa fie considerata "formatia reprezentativa" a Generation X. Cobain nu s-a simtit foarte comfortabil cu atentia primita si si-a axat atentia si interesul spre muzica formatiei, considerand ca mesajul lor a fost inteles gresit de catre public, provocand audienta cu al treilea album de studio In Utero (1993).

Viata trupei Nirvana a incetat odata cu moartea lui Cobain in aprilie 1994, dar popularitatea lor continua sa fie mare in urmatorii ani. In 2002, "You Know You're Right," o inregistrare neterminata de studio, din ultimele sesiuni de lucru ale trupei a ajuns in topurile statiilor radio din intreaga lume. De la debut, formatia a vandut peste 25 de milioane de albume in USA si peste 50 in intreaga lume.




http://en.wikipedia.org