kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Jefferson Airplane a fost o trupa de rock americana, alcatuita in San Francisco California in 1965. Pioniera a miscarii rock psihedelice, Jefferson Airplane a fost prima formatie de pe scena din San Francisco care a reusit sa atinga succesul comercial si aprecierea criticilor.

In 1960, Jefferson Airplane a fost una dintre cele mai bine cotate formatii pe scena concertelor si de asemenea este unica formatie americana care a cantat la toate cele trei mari evenimente rock ale Americii din anii respectivi — Monterey (1967), Woodstock (1969) si Altamont (1969), eu fiind primii pe lista de deschidere a festivalului Isle of Wight. Inregistrarile lor au devenit succese internationale si au inregistrat vanzari uriase. Tot ei au reusit sa produca doua piese care au intrat in US Top 10 si in albumele din Top 20. Inregsitrarea lor din 1967 „Surrealistic Pillow” este inca unanim recunoscuta ca una dintre piesele de baza ale perioadei numite Summer of Love si a adus grupului recunoastere internationala, (ca si doua hituri de top "Somebody to Love" si "White Rabbit" ambele inregostrate in Rolling Stone's "500 Greatest Songs of All Time").

Formatiile ulterioare includ Jefferson Starship si Starship dar si Hot Tuna si KBC Band. Jefferson Airplanea intrat in Rock and Roll Hall of Fame in 1996.