kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Hinder este o formatie de rock americana, din Oklahoma, care a fost infiintata in 2001 de catre bateristul Cody Hanson, chitaristul Joe Garvey, si solistul Austin Winkler. La ora actuala formatia isi are sediul in Barrie, Ontario.
Inainte de a forma Hinder, Winkler (nascut pe 25 octombrie, 1981) a cantat intr-o formatie de bar, dupa care si-a alcatuit trupa si au scos piesa "Lips of an Angel", cu producatorulmusical Brian Howes, care a urcat pe locul 3 in Billboard Hot 100. Winkler continua sa scrie si in prezent mare parte din cantece, impreuna cu Brian Howes si Cody Hanson.

In aprilie 2003, inainte de a deveni cunoscuti, Hinder au intrat in concursul March Bandness pentru statia locala de radio din Oklahoma City, KHBZ-FM (94.7). Au ajuns pana in sferturile de finala, ramanand patru formatii din 32, iar in final au pierdut in fata trupei din Ocklahoma Falcon Five-O. Si-au lansat primul EP intitulat Far from Close in 200, la o firma independenta de muzica, Brickden Records, si au vandut aproximativ 5,000 de exemplare. Cei trei au inceput apoi sa lucreze la piese noi in 2004, pregatind o noua lansare, iar demourile lor au atras atentia mai multor case de discuri.

2005–2008
Dupa ce le-au fost oferite contracte de catre Atlantic, Roadrunner, si Universal Records, Hinder au semnat cu acestia din urma in 2005. Albumul scris si produs de catre Brian Howes, Extreme Behavior, a fost programat pentru lansare in US, iar Allmusic a clasat albumul ca fiind cel mai prost al anului.

Hinder au intrat pe scena rock cu single-ul lor de debut "Get Stoned", si apoi au plecta in turneul de promovare a albumului, Extreme Behavior. Cel de-al doilea single al trupei, "Lips of an Angel," a avut mai mult succes, ajungand numarul unu in mai multe topuri si a castigat atentie internationala. Al treilea single,"How Long" continua sa fie ascultat prin statii radio din mai multe orase americane, desi criticii de specialitate il catalogheaza drept „o piesa execrabila."

Piesa "Shoulda"a fost original scrisa si inregistrata de catre trupa canadiana Social Code pentru albumul lor A Year At the Movie, dar a fost scoasa la finalizarea albumului. Cu toate acestea trupa Social Code a cantat piesa de nenumarate ori, chiar si la The Mod Club in Toronto, Ontario pe 24 mai, 2007 sub numele Shoulda Woulda Coulda. Hinder au rescris portiuni din cantec pentru a se potrivi stilului lor si au decis sa il includa in album.

In chip de cadiou de Craciun pentru fanii lor, the Hinder Army, trupa a inregistrat versiunea lor dupa slagarul "A Little Drummer Boy" si l-au postat pe site-ul lor.

In 2006, cantecul Lips of an Angel a intrat in topurile din Noua Zeelanda in care a ramas timp de 41 de saptamani, dintre care doua chiar pe prima pozitie.

Cel de-al doilea cantec lansat in Noua Zeelanda a fost Better Than Me, care nu a avut o soarta chiar asa de buna, ramanad de-abia 3 saptamani pe pozitia 16.

In octombrie 2007, Hinder au scos CD/DVD-ul pentru Extreme Behavior intitulat You Can't Make This Shit Up.

Pe 21 decembrie acelasi an Winkler a fost arestat in Jonesboro, Arkansas pentru conducere sub influrnta alcoolului, plecand de la petrecerea sa de logodna.

2008–prezent
Primul lor single, "Use Me", de pe al doilea album a fost lansat in 15 iulie 2008 si a ajuns pe locul 3 in US Mainstream Rock Tracks, iar noul album Take It to the Limit, a fost lansat in 4 noiembrie 2008 si a mancat o schimbare in stilul muzical al formatiei, aducand influente din rock-ul anilor 80. Au lansat al doilea single pe site-ul MySpace al formatiei intitulat "Without You". Take It To the Limit a debutat pe locul 4 in Billboard 200 cu 81,000 de vanzari in prima saptamana, depasindu+le pe cele ale albumului lor de debut.
La inceputul lui 2009 Hinder s+a imbarcat in turneul din Los Angeles al Motley Cruecare a mai inclus si Theory of a Deadman si concursul de chitara Winners The Last Vegas.
In iulie, Hinder a luat parte la turneul Nickelback's Dark Horse Tour, in care a cantat alaturi de Nickelback, Papa Roach, si Saving Abel.