kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Wallflowers sunt o formatie rock din Los Angeles,care a castigat premiul Grammy. Fondata in 1989 de catre Jakob Dylan si cunoscuta la inceput sub numele de The Apples, formatia a avut de-a lungul timpului diverse alcatuiri, dintre care singura constanta era Dylan.

Sunetul formatiei Wallflowers a fost influentat de o varietate de grupuri si cantareti ca The Band, Bruce Springsteen, The Replacements, Elvis Costello, Tom Petty, si The Clash. Purtatorul de cuvant, Jakob Dylan a spus ca cel care i-a influentat cel mai mult a fost albumul celor de la The Clash intitulat London Calling: "Ei aveau ceva ce imi placea sa ascult si cu care ma puteam asocia."

Indiferent de alcatuire, impactul notabil al formatiei le-a castigat prietenia unor nume ca Elvis Costello si Carole King, cu care au cantat si in studio si chiar live.

(1992-1994) Wallflowers
Formatia a fost infiintata in 1989 in cluburile din Los Angels. Albumul lor de debut auto-intitulat fost lansat in anul 1992, pe eticheta Virgin Records. Desi laudat de critici, s-a vândut in doar 40.000 exemplare initial, dar a urcat la o valoare estimata de 1 milion de dolari pâna in prezent.

Membrii originali ai Wallflowers includ Jakob Dylan (voce si chitara), Barrie Maguire (chitara bass si voce), Peter Yanowitz (tobe si percutie), Rami Jaffee (clape si voce), si Tobi Miller (chitara). Acest cvintet s-a destramat la scurt timp dupa lansarea albumului din cauza unor conflicte in interiorul trupei, si cu compania de inregistrari.

Desi au cantat in mai toate cluburile din jurul Los Angeles, preferatul lor a devenit Kibitz Delicatese Canter, un legendar club din Los Angeles, unde cantau in fiecare marti seara, impreuna cu alte trupe, cum ar fi Los Angeles Freewheelers. Ei au intrat imediat in atentia unor grupuri precum 10,000 Maniacs, Spin Doctors, Cracker, si Sprocket Toad Wet, fiecare dintre ei invitand Wallflowers sa li se alature in turneu.


(1996-1998) Bringing Down The Horse
Trupa parea ca se linistise de cativa ani, dar au luat cu asalt din nou scena muzicii cu al 4-lea lor album care le-a adus si platina in 1996, Bringing Down The Horse, care cuprinde hituri precum "6th Avenue Heartache" (cu Adam Duritz de la Counting Crows), "One Headlight", "The Difference", si "Three Marlenas." Trupa a schimbat casa de discuri, de la Virgin la Interscope. Pentru acest album, i s-a alaturat lui Dylan doar Rami Jaffee din trupa originala. Michael Ward (chitara), Mario Calire (tobe si percutie) si Greg Richling (chitara bass si voce), au fost chemati pentru a forma noua trupa. "One Headlight" a ajuns pe locul 2 si "6th Avenue Heartache " a ajuns pe locul 33 in Billboard Hot 100. La Premiile Grammy din 1998, Wallflowers au castigat doua premii, unul pentru cel mai bun Rock Performance de un duo sau grup vocal pentru "One Headlight," si Jakob Dylan a primit cel mai bun cantec rock pentru versurile aceluiasi cantec." Bruce Springsteen s-au alaturat trupei Wallflowers pentru un spectacol live al piesei "One Headlight," la 1997 MTV Video Music Awards. Acesta a devenit videoul de pe locul 1 al anului pentru 1997 pe VH1 si locul 5 pe MTV.

Trupa a concertat extensiv cu acest album, datorita succesului continuu. Turneul a fost extins in cursul anului 1998, formatia a avut un hit / video cu un cover al lui David Bowie "Heroes", care a fost leadoff, iar piesa a aparut pe coloana sonora a filmului Godzilla din 1998. Albumul Godzilla a fost, de asemenea, un hit, prezentand piese noi de la Rage Against The Machine, Puff Daddy, si Ben Folds Five, care au tinut trupa in centrul atentiei. Ei au realizat si "Heroes", cu o sectiune sir la MTV Movie Awards 1998.

Desi trupa a fost populara, multi critici au ridicat din umeri la etosul relaxat al Wallflowers; scriitorul de la Trouser Press Jason Reeher a scris ca formatia a fost" Dire Straits a natiunii alternative”.

(2000-2001) (Breach)
Dupa aproape patru ani, Wallflowers a continuat sa lucreze la urmatorul album, (Breach), lansat in 10 octombrie 2000; primul single a fost "Sleepwalker", in video-ul caruia se facea aluzie la statutul de stea rock al lui Dylan. "Sleepwalker" a fost urmat de "Letters From Wasteland", in care au aparut cu Dylan intr-o reclama pentru Coca-Cola. Piesa a aparut pe MTV la First Listen show. Trupa a aparut, de asemenea, in Saturday Night Live, cu piesele "Sleepwalker" si "Hand Me Down", cel din urma, care a fost una dintre cele mai discutate melodii de pe album. Multi au simtit ca a fost o declaratie directa despre cum e sa fii fiul lui Bob Dylan. (Breach) se incheie cu o piesa ascunsa intitulata "Babybird", cantata de multe ori in concerte. Printre invitatii pentru acest album a fost si Elvis Costello, care a imprumutat vocea pe "Murder 101." (Breach) a ajuns pe locul 13 in Billboard 200. Albumul a fost clasificat cu aur pe 21 septembrie, 2001.

Trupa a sustinut acest album, prin concerte cu Tom Petty si John Mellencamp, precum si un turneu extins. In timpul turneului Wallflowers au cantat si piese de la Blur "Song 2" si de la The Who "Won"t Get Fooled Again" in mod regulat. Chitaristul Michael Ward a parasit trupa dupa turneu, invocând diferente de creatie. De atunci trupa a ramas oficial in patru oameni.


(2002-2003) Red Letter Days
La data de 05 noiembrie 2002, Wallflowers a lansat al patrulea album de studio, Red Letter Days, care a ajuns pe locul 32 in Billboard 200. Aceasta a fost prima inregistrare Wallflowers in care Jakob Dylan a realizat majoritatea pieselor de chitara. Albumul a avut un sunet mult mai agresiv decat oricare din versiunile anterioare ale acestora, mai ales piesa "Everybody Out of the Water," cu care au concertat la Late Late Show cu Craig Kilborn. Primul single si singurul video clip realizat de pe acest album a fost "When You"re On Top", un mare succes pe posturile de radio AAA. Printre alte single-uri de pe album se numara "Closer to You" si "How Good It Can Get", care a fost difuzat de statii radio in formate multiple.

Trupa a facut parte din mai multe spectacole in timpul promovarii albumului, inclusiv o aparitie live la un concert Rock "n Roll Hall of Fame al MTV, si un concert special televizat pentru VH1, Live la Alcatraz, fiind prima trupa care a avut vreodata un concert pe insula infama. Ei au cantat, de asemenea, "When You"re on Top" la Last Call cu Carson Daly, si How Good It Can Get” la Late Show cu David Letterman.

(2005-2006) Rebel, Sweetheart

Cel mai recent album al formatiei, Rebel, Sweetheart a fost lansat pe 24 mai 2005. Aceasta este prima inregistrare Wallflowers disponibila ca DualDisc. DVD-ul, regizat de regizorul american Jason B. Bergh, a inclus interviuri exclusive si spectacole si aranjamente din mai multe din piesele trupei, inclusiv versiuni refacute ale "One Headlight" si "6th Avenue Heartache", precum si un amuzant interviu cu actorul de comedie Jon Lovitz. Brendan O Brien "(Bruce Springsteen, Pearl Jam, Train) a fost chemat pentru a produce, inregistra si cânta la chitara, si de asemenea Fred Eltringham, cel mai nou membru Wallflowers, la tobe. Un nou videoclip a fost filmat pentru primul lor single "The Beautiful Side of Somewhere", care a ajuns pe locul 5 la radio AAA. Trupa a cantat aceast piesa la mai multe emisiuni TV, inclusiv Live cu Regis and Kelly si seria concertelor de vara de la NBC. Al doilea single a fost "God Says Nothing Back," despre care trupa a spus ca a fost momentul lor de care sunt cel mai mandri. In promovarea albumului, Wallflowers au dat concerte speciale televizate pentru Oxygen Custom Concert Series pe Oxygen channel si au fost, de asemenea, prezenti pe seria PBS Soundstage. Cantaretul si compozitorul Carole King a fost artistul invitat special pentru Oxygen Concert.

In paralel cu Rebel, Sweetheart trupa a lansat un album exclusiv iTunes Originals pentru magazinul de muzica iTunes. Albumul cuprinde spectacole exclusive si interviuri cu Jakob Dylan. Trupa, de asemenea, s-a oferit voluntar pentru concerta pentru marinarii de pe portavionul USS John C. Stennis cand trupele se intorceau in California. Un membru al echipajului s-au alaturat trupei in piesa de pe coperta a lui Sam Cooke "Bring it on Home to Me," cantand la chitara.

Spre consternarea fanilor vechi, Wallflowers nu a avut turneu in 2006, desi Rami Jaffee a concertat cu Foo Fighters pentru turneul lor acustic, si bateristul Fred Eltringham a lucrat cu Dixie Chicks. Jakob Dylan apare in turneul cu T-Bone Burnett in timpul primului tur Burnett din 20 de ani. Dylan a cantat 40 minute de solo in deschiderea turneului.

Wallflowers s-au despartit de compania Interscope Record in 2006. Jakob Dylan a inregistrat cateva melodii solo in 2006, inclusiv "Here Comes Now" care a fost prezentata in showul de televiziune Six Degrees.

(2007-2009) Prezent
Jakob Dylan a interpretat cântecul lui John Lennon "Gimme Some Truth" cu Dhani Harrison pentru Instant Karma: CD-ul cu Campania Amnesty International pentru Salvarea Darfur.

La data de 31/08/2007 Wallflowers au anuntat ca vor organiza turnee, pentru prima data in doi ani. Trupa a dat spectacole la cluburi din nord-est si vestul Statelor Unite in octombrie si noiembrie 2007. Intr-un anunt pe website-ul formatiei la sfârsitul anului 2007 a fost dezvaluit faptul ca Rami Jaffee a parasit trupa. Muzicianul si compozitorul Stuart Mathis, s-a alaturat trupei ca si chitarist pentru aceste spectacole.

La sfârsitul lunii aprilie 2008, Wallflowers a realizat doua spectacole la care pentru prima oara, au aparut ca un trio. Stuart Mathis, chitaristul din toamna anului 2007, nu a fost prezent cu aceste ocazii. In vara anului 2008, Wallflowers aparut la o serie de festivaluri, inclusiv un festival de balon in Carolina de Sud, Rock-Fest, si Jam Deadwood. La fiecare din aceste spectacole, celor de la Wallflowers li s-a alaturat multi-instrumentist Ben Peeler.

Jakob Dylan a lansat primul sau album solo Seeing Things pe 6 octombrie2008.

De atunci, Jakob Dylan a format o trupa de turnee cunoscuta ca Jakob Dylan si The Gold Mountain Rebels. Trupa a cântat cu Jakob la Late Show cu David Letterman pe 11 iunie 2008. Ei au aparut de asemenea in 2008 la festivalul de muzica din Austin, Texas. Au facut un turneu cu Eric Clapton in Europa in august 2008 si au cantat in deschiderea turneului lui Willie Nelson, in septembrie 2008. In octombrie 2008 au realizat propriile lor apectacole in Germania, la Amsterdam, si Londra. Jakob Dylan a aparut la Jools Holland, un talk show in Londra, si a cantat solo "Evil is Alive and Well" si "Something Good This Way Comes". Acesta a fost prima aparitie solo de televiziune a lui Jakob Dylan. La 1 august 2009, trupa a cântat live la Musikfest in Bethlehem, PA.

Wallflowers a anuntat recent lansarea iminenta a unui album Greatest Hits pe pagina lor MySpace. Ei vor demara un turneu la nivel national pentru a sprijini lansarea albumului, care va include doua piese nelansate. De asemenea, trupa a anuntat ca Rami Jaffee si Stuart Mathis se vor reintoarce pentru acest turneu. Acestea vor fi primele concerte ale lui Jaffee cu trupa din vara anului 2005. Pe site-ul formatiei s-a anuntat ca producatorul Bill Appleberry li se va alatura in turneu pentru a canta la clape si nu se face nici o mentiune la Rami Jaffee asa cum se anuntase anterior.