kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Grupul CARGO s-a infiintat in Timisoara in 1985, avandu-l ca fondator pe chitaristul Adrian Barar. Timisorean fiind, acesta a creat explicatia de dictionar "grup rock din Timisoara", desi doi din actualii membri sunt aradeni – solistul Adrian Igrisan si tobarul Octavian Pilan, unul e hunedorean – claparul Cristian Pup, stabiliti insa tot in Timisoara.

Dupa fluctuatii mari in componenta, grupul a ajuns, in 1995, la o neeconomica, dar unitara formula de sase: Adrian Barar (chitara/voce), Ovidiu Ioncu "Kempes" (voce), Adrian Igrisan (chitara/voce), Cristian Pup (clape), Alin Achim (bass) si Tavi Pilan (tobe). Prin trupa au trecut, de-a lungul timpului, muzicieni cu state grele, precum Octavian Iepan, Dinel Tollea, Nae Ionel Tarnotzi sau Leo Iorga.

Viaaa de rock n-a fost tot timpul bleu ciel pentru Cargo, fiind presarata cu momente tragice, cum au fost accidentele pe care Ovidiu Ioncu (1995) si Adrian Igrisan (2001) le-au suferit din cauza pasiunii maladive pentru motociclete.
Accidentul suferit in 1995 de catre Kempes a prilejuit venirea in trupa a vocalului/chitaristului Adrian Igrisan (ex-Riff). Acesta l-a suplinit si, ulterior, l-a completat in postul de vocal pe Ovidiu Ioncu. Grupul a lansat in formulele mai sus amintite albumele "Povestiri din gara" (1992), "Destin" (1995), "Ziua vrajitoarelor" (1998), dar si albumul "Cargo si Corala Teofora - Colinde si obiceiuri de iarna" (1996). In anul 2000, grupul a scos pe piaaa maxi-single-ul “Baga-ai minaile in cap”.


La capitolul experimente muzicale, putem socoti de anvergura colaborarea cu hip-hop-erii de la R.A.C.L.A, la piesa "Anarhia" (1998), dar si inregistrarea unui cantec de paste, cu tenorul Dorin Teodorescu (1997).
2003 a adus grupului timisorean o noua incercare. Avand un public dedicat si inflacarat, fiind permanent activ si prezent prin concertele pe care le-a sustinut in aara, CARGO se pregatea sa-si serbeze majoratul printr-un nou album. Din pacate, planurile trupei au fost date peste cap de plecarea aproape neanuntata a solistului Ovidiu Ioncu Kempes. La 37 de ani, Kempes a hotarat sa-si “refaca viata” pe alte meleaguri, emigrand definitiv in Australia.

Aceasta plecare a afectat, in mod evident, grupul. Albumul fusese inregistrat deja si toata lumea se pregatea de lansare. Dupa cateva zile de deruta, membrii grupului au hotarat sa mearga mai departe in formula de cinci, postul de vocal fiind preluat cu succes de Adrian Igrisan. Partitura vocala a albumului a fost reinregistrata, dar lansarea a fost intarziata pana in 5 decembrie 2003. “Spiritus sanctus”, noul album, a fost lansat printr-un concert de pomina la Palatul Copiilor din Bucuresti.
Cargo, acest nume greu, rasarit din Timisoara acum 22 de ani, are, asa cum i-o arata si varsta, visele, dorinaele si voinaa unui suflet tanar. si merge tot timpul inainte, depasind toate incercarile si obstacolele care i se pun in drum. Grupul crede neclintit in vocaaia sa, invitandu-va sa ascultaai in continuare un rock cinstit, eminamente romanesc.


http://www.rockmania.net/