kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Dupa mai bine de 30 de ani, de cand Michael Jackson a intrat in posesia drepturilor de autor al pieselor Beatles, Paul McCartney este interesat sa le revendice, in acest sens facand deja demersurile pentru piesele scrise de el si John Lennon in anii "60.

McCartney doreste sa incheie intelegerea cu cei de la Sony/ATV, prevalandu-se de o mentiune in lege, conform careia autorii pot sa-si recastige drepturile dupa 56 de ani sau doua perioade consecutive de 28 de ani. Drepturile celor de la Sony/ATV pentru piesele Beatles expira intre 2018 si 2025.

Astfel, McCartney a inaintat spre finalul lui 2015, solicitarea pentru 32 de piese, majoritatea din ultimii doi ani de existenta a formatiei Beatles, dar se crede ca au fost facute solicitari si pentru piese compuse de el anterior.
De mentionat ca aceste solicitari se aplica doar in SUA, Sony/ATV, ramanand sa administreze aceste drepturi la nivel mondial.
Cei de la Bilboard mentioneaza ca Sony/ATV au facut o mai demult o intelegere cu Yoko Ono, pentru partea lui John Lennon, sa administreze drepturile corespondente pe durata copyright-ului. Se mentioneaza ca legea stipuleaza ca, in cazul mai multor compozitori, copyright-ul expira 70 de ani dupa moartea ultimului autor.

Reamintim ca Jackson a achizitionat ATV in 1985, iar aceasta a intrat in  posesia drepturilor de autor al celor de la Beatles incepand cu anul "67, pentru mai mult de 47 milioane de USD, acest fapt fiind considerat de catre McCartney un act de tradare din partea prietenului sau.
Zece ani mai tarziu, Jackson a vandut jumatate din partea sa catre Sony pentru suma de 100 milioane de usd. Recent, Sony/ATV a fost de acord sa cumpere partea lui Jackson pentru mai mult de 750 milioane USD.

http://ultimateclassicrock.com