kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Ultimele date de pe piata americana de muzica, scot in evidenta, faptul  ca in materie de muzica, muzica rock este mai populara decat orice alt gen.

Music Business Worldwide ofera rapoarte, potrivit Nielsen Music, din care rezulta faptul ca in 2014, muzica rock reprezinta 29% din totalul ascultarilor de albume muzicale, piese individuale si ascultarea de streemuri online. R&B/HipHop s-a clasat pe locul secund, obtinand 17,2%, in timp ce muzica Pop s-a clasat, la distanta, pe locul trei cu 14,9%.

In ceea ce priveste vanzarea de albume, muzica rock a fost de asemenea castigatorul detasat, obtinand 33,2% din piata, comparata fiind cu cei 19,9% ai muzicii R&B/HipHop. Cu toate acestea, cand discutam despre muzica online, R&B/HipHop-ul este primul in preferintele ascultatorilor cu 28,5%, comparat cu rockul care are 24,7% din totalul pietei muzicale.

Raportul anual arata de asemenea, ca din 2013, achizitia de discuri vinyl a crescut, in timp ce vanzarea de CDuri si download-ul de piese digitale a scazut, mai multi utilizatori preferand sa asculte artistii preferati online.

Raportul Nielsen, mai arata ca fanii muzicii continua sa consume muzica prin intermediul serviciilor de stream la cerere, compensand in acest fel scaderea remarcata in vanzari.

Extinderea continua a consumului de muzica digitala este incurajatoare, la fel cum este si cresterea record de vanzari in materie de discuri vinyl.

Multe trupe rock si metal au criticat diverse servicii de streaming, indemnand la o distribuire mai echitabila a veniturilor din mediul online.

classicrock.teamrock.com