kptv logo
On air
Webcam
ULTIMELE PIESE DIFUZATE
STIRI
CURSUL VALUTAR SI VREMEA
PARTENERI
StreamingPulse
Koening Profile
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Radio Vectors by Vecteezy

Multumim pentru sprijinul acordat


Follow radio_KPTV on Twitter


Facebook Twitter email
Este cunoscut faptul ca Isle of Wight Festival este primul festival major în calendarul de vara din Marea Britanie in fiecare an. Mostenirea acestuia vine din cei extraordinari 45 ani de cand a fost initiat, fiind incredibil de bogat si variat, iar unele fapte sunt mai cunoscute decât altele .

Acest eveniment a început cu o serie de festivaluri între anii 1968 si 1970 si a fost recunoscut ca echivalentul din Europa al festivalului Woodstock  .

În 1970 , festivalul a durat peste 5 zile si i-a avut pe scena printre altii pe Jimi Hendrix, The Who, The Doors, Joni Mitchell, Supertramp, Leonard Cohen, Joan Baez, Chicago, Procol Harum. Asistenta a fost si ea una generoasa, peste 600.000 de persoane .

Festivalul Isle of Wight Festival nu s-a desfasurat intre anii 1970 si 2002, an in care John Giddings, un promotor de muzica stabilit aici, a profitat de oportunitatea de a relansa acest 
eveniment, pe care-l administreaza si de care ne bucuram si azi.

Din 2002 , scenele Isle of Wight Festival au gazduit The Rolling Stones, The Who, David Bowie, Muse, Foo Fighters, Bruce Springsteen, Paul McCartney, Pearl Jam, Kasabian, Amy Winehouse, Kings of Leon, Jay - Z, The Strokes, Coldplay, Sex Pistols, Politie, Blondie si Biffy Clyro .
Artisti ca aceastia sunt cei care influenteaza pe cei viitori, de altfel se spune ca Kings of Leon’s au fost cei care au reconfirmat importanta festivalului, locatia si mostenirea acestuia, si a determinat trupa Fleetwood Mac sa isi faca aparitia in acest an .



Locatia festivalului este la doar 2 ore de Londra, si ofera un sentiment de evadare pentru care altii se lupta sa-l atinga.

Muzica adevarata este mostenirea festivalului si este baza desfasurarii lui. Ca si viata , muzica evolueaza în mod constant si se schimba, asta incearca si organizatorii acestui festival. Festivalul de pe Isle of Wight este unul pentru iubitorii de muzica adevarata, de toate vârstele si de aceea în acest se vor gasi si bilete pentru adolescenti si zone pentru cei cu viata de familie , precum si o serie de optiuni de cazare pentru non- rulote si servicii VIP pentru cei care doresc sa faca un Festival , dar nu în mod traditional .